5 грудня 2012
Тексти

ХРамоЧос. Патріарх Кирил проти будови на фундаментах Десятинної

Московський патріарх спохмурнів і відповів: "Я ніколи не казав про необхідність будівництва церкви на Десятинній! Якщо ми не знаємо, якою вона була, і її збудують – то це буде кіч! А кіч Російській православній церкві не потрібен!"
Коротко

В Білорусі планують відкрити віртуальний музей Дуги Струве

Віртуальний музей Геодезичної Дуги Струве створюють в Ошмянському районі, Гродненської області в Білорусі. До складу унікального пам'ятника історії і науково-технічної думки з колекції Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО входить геодезичний пункт Тюпішки.

Москва обзавелася музейною туристичною картою

Російська столиця запропонувала туристам дисконтну карту - Moscow Pass, яка допоможе мандрівникам відвідати сім музеїв, зробити оглядову екскурсію City Tour і круїз по Москві-річці.

Кладовище Печерського монастиря перенесуть на Поділ

8 грудня 2012 року об 11.00 у Флорівському монастирі відбудеться перенесення поховань Вознесенського некрополя, виявлених під час археологічних досліджень на території нинішнього Мистецького Арсеналу.

Ленінградську площу хочуть перейменувати на Дарницьку

Мешканці лівобережних районів Києва хочуть перейменувати Ленінградську площу на Дарницьку. Профільна комісія Київради каже, що це можна зробити швидко й недорого, бо площа на честь неіснуючого міста - "це нелогічно".

Малаков розповість про Київ 50 років тому

Письменник-краєзнавець, лауреат премії ім. Дмитра Яворницького Національної спілки краєзнавців України 2012 року Дмитро Малаков прочитає лекцію про Київ 50 років тому.