6 квітня 2020
Колонки

Ярина Ясиневич: Пам’яті міністра Івана Вакарчука. Він зрушив з місця реформу освіти України

Реформу нашої освіти зрушив з місця Іван Вакарчук. Він діяв системно, широко та швидко. Було в ньому щось від тих римських легіонерів, що крокували добре зробленими дорогами.

Микола Рябчук: Сашко. Нам його бракуватиме

За кілька останніх тижнів померло кілька моїх знайомих, усі – з “не-епідемійних”, не пов’язаних із COVID-19 причин. Кілька смертей на тлі тисячних гекатомб, про які ми читаємо щодня у новинах, виглядають як статистична похибка. Але водночас оті “кілька смертей” – це дуже конкретні люди, яких знаємо особисто і відхід яких сприймаємо куди емоційніше, ніж сухі статистичні дані з цілого світу, хоч би якими вони були астрономічними.
Коротко

В Іраку розкопали святилище шумерського бога війни

Археологи виявили в регіоні Гірсу в Іраку 5000-річну культову зону, де проводилися свята, жертвопринесення тварин і ритуальні обряди, присвячені богу Нінгірсу.

Київський метрополітен інформуватиме пасажирів про заповідник “Бабин Яр”

У відповідь на звернення Українського інституту національної пам’яті КП “Київський метрополітен” доповнить графічні покажчики у вагонах метро зеленої лінії та на станції Дорогожичі інформацією про вихід до Національного історико-меморіального заповідника “Бабин Яр”.

Нацбанк запускає електронний аукціон з продажу пам’ятних монет

Національний банк започатковує пілотний проєкт з проведення динамічних аукціонів із продажу пам’ятних монет України.

У Полтаві пошкодили три меморіальні таблиці воїнам АТО і Симону Петлюрі. ФОТО

У Полтаві в ніч на 5 квітня вандали пошкодили три меморіальні таблиці. Поліція відкрила кримінальні провадження.

Відвідати музеї Дніпра відтепер можна онлайн

Музеї Дніпра підготували низку дистанційних атракцій для своїй відвідувачів. Завітати на "гостини" пропонують віртуально, а ще – долучитися до майстер-класів.