7 лютого 2013
Тексти

Київ новомучеників. Православний священик Олександр Глаголєв

Він був найвідомішим православним священиком в історії Києва у ХХ столітті. Енциклопедично освічений. Відважний, бо не боявся виходити проти юрби, яка йшла на Поділ робити єврейський погром. Батько "праведника світу". Вбитий слідчим НКВД після катувань. (рос)
Коротко

Музей жахів в Лондоні виставив свою колекцію на продаж

31 січня London Dungeon - знаменитий театральний атракціон британської столиці, існуючий 38 років, - закрився у зв'язку з переїздом. Оновлений London Dungeon відкриє двері 1 березня в будівлі Каунті-хол, в двох кроках від колеса огляду.

Музей Ван Гога незабаром знову відкриється

1 травня 2013 в Амстердамі після реконструкції відкриється Музей Ван Гога. Протягом 9 місяців ремонтних робіт живопис голландського художника було виставлено ​​в амстердамській філії Ермітажу.

ПОЛЯКИ ОБГОВОРИЛИ ВОЛИНСЬКУ ТРАГЕДІЮ БЕЗ УКРАЇНЦІВ

У Любліні (Польща) 6 лютого відбулася науково-популярна конференція "Волинь–1943. Початок", присвячена польсько-українському конфліктові часів Другої світової війни.

Лисичанський музей отримав картину із зображенням содового заводу. ФОТО

До краєзнавчого музею Лисичанська було передано картину, на якій зображений ще "живий" "Лисичанський содовий завод". В передачі брали участь вищі чини місцевої влади.

У Києві розкажуть про старообрядців Східної Європи

В Києві відбудеться лекція російського історика, релігієзнавця, фахівця з історії східного християнства і Візантії Алєксєя Муравйова.