7 жовтня 2019
Тексти

7 жовтня в історії

1620
Турки й татари розбили поляків у Цецорській битві


1910
Поблизу Санкт-Петербурга на очах десятків тисяч глядачів загинув визначний авіатор Лев Мацієвич - перша жертва російської й української авіації


1959
Радянська станція "Луна-3" вперше сфотографувала зворотний бік Місяця


1977
Верховна Рада СРСР ухвалила брежнєвську Конституцію

Колонки

Володимир Винниченко: Окривджений Каїн

Із небуття встала українська нація. Ні, не з небуття, а з забуття, з сорому, зі смороду, з вікової ковбані, де лежали ми придушені віковими, тяжелезними каміннями російського самодержавства. Революція за волосся витягла нас на світ божий і поставила на березі: а ну, марш, живи!
Коротко

Один зі столичних проспектів можуть перейменувати на честь Блаженнішого Любомира Гузара

2 жовтня 2019 року на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики депутати підтримали проєкт рішення щодо перейменування проспекту Космонавта Комарова на честь архиєпископа Любомира Гузара.

АНОНС: Презентація проекту парку «Древній Звенигород» в Києві

У Києві розкажуть про проект облаштування інноваційного історико-культурного парку у селі Звенигород, що поблизу Львова.

На Черкащині знімають фільм за мотивами повісті Нечуя-Левицького

У селищі Стеблів, що на Корсунщині, розпочали роботу над проектом створення літературного сценарію повнометражного ігрового фільму "Джеря" режисера Ірини Правило за мотивами повісті Нечуя-Левицького "Микола Джеря"

На Чернігівщині продають Леніна за 340 тисяч гривень

У Сновську Чернігівської області продають пам’ятник Леніну. Стартова ціна на аукціоні – 340 тисяч гривень.

В Ізраїлі виявили стародавнє місто бронзової доби

Управління у справах стародавностей Ізраїлю (Israel Antiquities Authority) виявило руїни одного з найбільших центральних міст стародавнього Близького Сходу, де проживало близько 6 тис. мешканців, і ще одне більш старе поселення.