7 грудня 2012
Тексти

1941: наслідки японської атаки на Перл-Харбор. Кольорове ВІДЕО

Президент США Рузвельт виступив з експресивною промовою перед Конгресом, у якій назвав день нальоту на Перл-Харбор "датою ганьби". Америка оголосила війну Японії і вступила у Другу Світову союзником Британії, Китаю та СРСР.

Реконструкція боїв між українцями і поляками у Львові 1918-го. ФОТО

Непопереджені мешканці прилеглих будинків ошелешено виглядали через вікна. Перехожі й туристи теж не одразу зрозуміли, що відбувається. Все було в диму, в хід пішли багнети. А потім на радість глядачам на площу викотився польський бронеавтомобіль...

Одеські автомобілісти 1911 року. Люди і машини. ФОТО

Усього в 1911 році Одеська міська управа видала 101 білет на право управління автоматичними екіпажами на вулицях півмільйонного міста. В середньому на 5000 мешканців - один приватний автомобіль. Права треба було поновлювати щороку.
Коротко

Депутати сільради на Черкащині злякалися пам'ятника воїнам УНР

У селі Сухини Корсунь-Шевченківського району Черкаської області не буде пам’ятника воїнам Армії УНР. Крапку у тривалій дискусії поставили депутати сільської ради.

У ЛИТВІ ВІДКРИЛИ ПАМ'ЯТНИЙ ЗНАК КОНОВАЛЬЦЮ. Фото

У литовському місті Каунасі встановили пам’ятну дошку відомому українському політику та військовому командиру ХХ століття, полковнику Євгенові Коновальцю, який у свій час отримав литовське громадянство, щоб уберегтися від репресій.

Берлінський музей влаштував виставку на честь знахідки Нефертіті

У "Новому музеї" Берліна відкрилася виставка, присвячена 100-річчю з дня виявлення легендарного бюста цариці Нефертіті.

Колекція живопису Михайла Баришнікова приїде в Росію

Приватна колекція живопису знаменитого танцівника Михайла Баришнікова стане тимчасовою експозицією в Пушкінському музеї.

У Лондоні після реконструкції відкривається музей Чарльза Діккенса

Музей англійського письменника Чарльза Діккенса в Лондоні відкриє двері для відвідувачів 10 грудня 2012 року після ремонту.