11 лютого 2013
Тексти

"Во все стороны талантлив". Наш друг Паруйр Айрікян

Тривожна вістка з Єревана: пізно ввечері 31 січня стріляли в кандидата в президенти Вірменії. Кулю вже дістали, загрози життю нема. Але душа моя затерпла: це – мій співв΄язень з мордовських політичних таборів, друг Стуса, Чорновола, Гориня...
Коротко

У Києві розкажуть як конструювати історичну пам’ять

У рамках проекту "Публічні лекції Polit.ua" у Києві відбудеться лекція Олександра Зінченка "Конструктор пам’яті: як не загратися. Польські олені, Обама та колективна пам’ять українців".

Російський музей представив у Швейцарії роботи Марка Шагала

Виставка, яка складається з 90 картин Марка Шагала, написаних у 1911-1922 роках, відкрилася в Цюріху. Серед експозиції є вісім картин і графічних робіт, наданих для виставки Державним Російським музеєм.

Старовинні карти України виставив Національний музей Львова

Неіснуючі Амадоцькі гори і озеро можна побачити на картах давніх західноєвропейських топографів, які представлені на виставці "Україна на картах ХVІ-ХХ століть". Експозиція розгорнута в Національному музеї Львова.

У Римі відкриється музей Гоголя

У Римі 20 березня відкриють культурний центр імені Гоголя і музей, присвячений письменнику. Вони розмістяться в квартирі на вулиці Сістіна, де класик літератури жив з перервами з 1838 по 1842 рік.

УПЦ (МП) ГОТОВА ПЕРЕЙТИ НА УКРАЇНСЬКУ МОВУ

Українська мова може використовуватися для богослужінь в Українській Православній церкві (Московського Патріархату). Це також важливо для служб за кордоном, адже часто українські православні, намагаючись зберегти ідентичність, відвідують храми УГКЦ.