12 серпня 2021
Тексти

«Південне Чикаго». До історії катеринославських нальотчиків

У 1915-1916 роках кримінальна ситуації в місті Катеринославі, виходячи з аналізу поліцейської звітності, значно загострилась. У відповідності до даних кримінальної статистики в степовому мегаполісі експонентно зростала кількість скоєних тяжких злочинів: розбійницьких пограбувань, вбивств з використанням вогнепальної зброї, збройних нальотів на торгівельні та фінансові установи, зґвалтувань, тощо.
Коротко

«Нині час советів, а не сонетів»: документи зі справи розстріляного поета Михайля Семенка доступні онлайн

Дослідники опублікували в мережі документи зі справи розстріляного поета-футуриста Михайля Семенка. Його засудили у 1937 році за сфабрикованим звинуваченням.

У Чехії відбудеться фотовиставка «Україна. 30 років свободи»

Посольством України в Чехії запросило на відкриття фотовиставки «Україна. 30 років свободи», присвяченій 30-й річниці незалежності України.

Ткаченко закликає поліцію знайти винних у паплюженні виставки «Lend-lease. Зброя перемоги». ФОТО

Очільник МКІП звернувся до Нацполіції з проханням знайти тих, хто порізав та обмалював банери фотодокументальної виставки «Lend-lease. Зброя перемоги» на столичному Подолі.

Українці дали оцінку статті Путіна про один народ. СОЦІОЛОГІЯ

Більшість українців не погоджуються з тезами президента РФ Владіміра Путіна про те, що не було жодної основи для того, щоб український народ існував окремо від російського.

У Лівані відкриють перший на Близькому Сході пам’ятник Тарасові Шевченкові

19 серпня у Лівані, в Українському парку міста Баабда, пройде церемонія урочистого відкриття пам’ятника Тарасові Шевченкові. Пам'ятник стане першим на Близькому Сході та сотим за межами України.

Відібрано кандидатів від громадськості до комісії конкурсу на посаду гендиректора Музею Майдану

Конкурс на посаду генерального директора Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності оголошений 20 липня 2021 року. Його проводить Український інститут національної пам’яті, оскільки Національний музей Революції Гідності є установою у сфері управління інституту.

У заповіднику «Бабин Яр» знищено інсталяцію шофара

На території Заповідника «Бабин Яр» знищено інсталяцію шофара (єврейського ритуального музичного інструменту), котрий був частиною меморіальної кампанії «СВІДОК», розробленої Українським кризовим медіа-центром до 75-х роковин трагедії у Бабиному Яру на замовлення Всесвітнього єврейського конгресу з лаконічним побажанням: «Це має бути щось надзвичайне».

Конституція Пилипа Орлика "пройшла" митницю та прибула до Софії Київської

Оригінал Конституції Пилипа Орлика та срібна булава, що за легендою належала Орлику та Мазепі – вже в Києві. Вчора авто з артефактами заїхало на територію заповідника Софія Київська, саме там 16 серпня відкриють виставку, на якій першу в світі Конституцію впродовж трьох місяців зможуть побачити всі охочі.