12 жовтня 2011
Тексти

Лев Ребет - демократ в ОУН і перша жертва КГБ

Ідеолог українського націоналізму Лев Ребет конкурував зі Степаном Бандерою і загинув так само, як він. Обох оунівців убив Богдан Сташинський, теж галичанин, як і його жертви. За Ребета КГБ нагородило агента Сташинського фотоапаратом "Контакс", за Бандеру - орденом Червоного прапора.
Коротко

У Києві можна буде послухати Тімоті Снайдера

Видавництво "Грані-Т", Польський інститут у Києві та Всеукраїнська асоціація викладачів історії "Нова доба" запрошують на зустріч з
із істориком Тімоті Снайдером (Єльський університет, США).

Українська Вікіпедія вийшла на третє місце у світі за популярністю

Українська Вікіпедія вийшла на третє місце в світі за темпами зростання популярності, поступившись лише китайській та індонезійській.

Анонс: обговорення уніформи Армії УНР та інших одностроїв

19 жовтня 2011 року у Музеї Української революції 1917-1921 років відбудеться зустріч з головним редактором часопису "Однострій" В.Манзуленком та обговорення змісту і тем часопису.

ВУЛИЦЮ МИРУ ПЕРЕЙМЕНУВАЛИ НА "ВОЇНІВ НАХТІҐАЛЮ"

За пропозицію депутата від партії "Свобода" центральну вулицю села на Львівщині перейменовано на Воїнів батальйону "Нахтіґаль". "Свободівець" сказав, що "Миру - це пережиток радянських стереотипів". Після цього депутати, вважаючи назву вулиці непатріотичною, одноголосно проголосували за її зміну.