13 серпня 2013
Тексти

Нелегальні радіопередачі в Українській РСР. Дніпродзержинськ

Квартирні радіоточки-"брехунці" в часи СРСР щоденно з 14:00 до 15:00 замовкали на обідню перерву. Цією годинною паузою і користувалися провідні радіохулігани - скажімо, щоб транслювати на весь будинок рок-хіти. (рос)
Коротко

У ПОЛЬЩІ ЗНОСЯТЬ ПАМ'ЯТНИК УПА

Депутат Європарламенту від опозиційної польської партії "Право і справедливість" Томаш Поремба заявив про позитивну відповідь на його запит у справі ліквідації пам’ятника УПА в селі Грушовичі Перемиського повіту Підкарпатського воєводства Польщі.

У Тобольську з'явиться музей царської сім'ї

3 серпня в Тобольському історико-архітектурному музеї-заповіднику, в рамках святкування 400-річчя династії Романових, відкрилася виставка "Найясніша художниця". Представниця родини Романових, яка приїхала на відкриття, спільно з місцевою владою планує відкрити тут і музей царської родини.

У Криму знайшли старовинний римський шолом

У Ленінському районі Криму на території городища Артезіан археологи виявили шолом римського типу, вірогідно датований першою половиною I ст. н.е.

АНОНС: "Ніч музеїв" повторять

23 і 24 серпня Музей історії Києва знову запрошує на театралізовану екскурсію "Подорож у Київ 1913 року". Вперше така акція відбулася 17-18 травня у рамках проекту "Ніч музеїв" і була приурочена до Міжнародного дня музеїв. Тепер же Музей історії Києва дає другий шанс потрапити на екскурсії тим, хто не встиг цього зробити у травні.