15 серпня 2018
Колонки

Мейлах Шейхет: Про єврейський погром у Львові 1 липня 1941 року

Вже друге століття життя показує тенденцію, яку я чув від галичан: з Вас почали, а Нами закушували. З моєю позицією погодився нарешті Джон-Павло Химка, канадський дослідник Голокосту у Львові. Нарешті, коли на конференції в Берліні і після неї я запитав істориків: чи був би Голокост в Україні, як би не німецька нацистська ідеологія та агресія. Відповідали всі, запитання правильне, не був би!
Коротко

АНОНС: Нагороди командувача та шефа штабу УПА-Південь передадуть до НМІУ

17 серпня в Національному музеї історії України відбудеться церемонія урочистої передачі до музейної колекції – нагороди "Золотий хрест бойової заслуги" начальника штабу УПА-Південь Василя Процюка ("Кропиви") та "Золотого хреста заслуги" командувача УПА-Південь (19440) й останнього Головного командира УПА (1950-1954) Василя Кука.

Почалася громадська кампанія проти нових архівних правил. ЗАЯВА. 500+ ПІДПИСІВ

Представники понад 15 наукових інституцій та майже 2-х десятків громадських об’єднань підписали звернення до органів державної влади України з протестами проти обмеження копіювання архівних документів та занепаду архівної галузі.

У морі біля Одеської області знайшли амфору V століття до нашої ери. ФОТО

В акваторії Чорного моря на території Національного природного парку Тузлівські лимани та в прикордонних із парком морських водах знайшли археологічні цінності.

Дмитро Стус: Вирізали сцену суду над Стусом — то не моя проблема

Син українського дисисента Василя Стуса Дмитро не збирається давати авторські права знімальній групі художнього фільму "Стус" про його батька.

Польський президент Коморовський вшанував пам’ять українських союзників. ФОТО

У вівторок, 14 серпня, на Православному кладовищі у Варшаві відбулося урочисте покладення квітів до пам’ятників воїнам Української народної республіки.

Недружні заяви польського політика

Представник правлячої у Польщі партії вирішив відзначити взяття Києва військом Болеслава Хороброго.