16 березня 2021
Тексти

Куренівська трагедія. Дев’ятий вал шістдесят першого року. Спогади

Люди, які стояли на машинах, в паніці кидалися в воду, як щури, що залишають корабель, і, борсаючись, бігли до паркану. Серце пропустило удар – щось відбувається. Щось серйозне. Піднявши очі, Ріта побачила, як на горизонті, у самому кінці до болю знайомої вулиці, стрімко зростає щось сіре, величезне, як гора. Цементні стовпи вдалині обламувалися і летіли, ніби сірники; як котушки для ниток, перекидалися котушки з проводами висотою майже в людський зріст, і все це, гнане потугою хвилі, рухалося в їх сторону, торкаючись неба.

La Roche-Posay: історія заснування та головні принципи

Колонки

Іван Синєпалов: Щоденник Скотта: втрата поні та напрочуд хороша погода

Попередньої ночі ніхто з нашої партії не спав і всі були втомлені, як собаки. Я вирішив, що треба перепочити, але побудив усіх о пів на дев’яту вчора вранці. Перед сніданком виявили, що крижину з поні відносить геть. Спробували затримати її якорями за допомогою альпійської мотузки, але зачепитися не вдалося. То була сумна мить.
Коротко

"Арені Львів" пропонують присвоїти ім'я Степана Бандери

Депутати Львівської обласної ради планують звернулись до Кабінету міністрів України та Міністерства молоді та спорту України щодо присвоєння стадіону "Арена Львів" імені Степана Бандери.

Лондон відмовився повернути в Грецію античні артефакти

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що античні статуї з Парфенону, не повернуть Греції. Вони залишаться у власності Британського музею.

У Кривому Розі невідомі пошкодили пам’ятник жертвам Голодомору

Поліція Кривого Рогу проводить перевірку за фактом пошкодження меморіалу жертвам Голодомору і політичних репресій у Центрально-Міському районі міста.

АНОНС: Лекція "Найбільша проблема Європа: українське питання на зламі 1938–1939 років"

Як було проголошено автономію і незалежність Карпатської України? Як «українська карта» стала інструментом у міжнародній грі Гітлера? Які інтереси в українському питанні переслідували країни Заходу? Якою була позиція Праги щодо перспектив формування незалежної України? Які плани намагалися реалізувати Варшава і Будапешт? Чому Сталін був стривожений проголошенням Карпатської України?

На Рівненщину передали копію «Королевського Євангелія», написаного у 1401 році

Культурно-археологічний центр «Пересопниця» отримав від департаменту культури Закарпатської ОДА факсимільне видання Королевського (Закарпатського) Євангелія.

Житомир і пам’ятник Героям Небесної Сотні. Поліція оприлюднила відео, на якому видно обличчя зловмисника. ВІДЕО

У Житомирі невідомий в ніч проти 15 березня пошкодив пам’ятник Героям Небесної Сотні, відеокамери зафіксували молодика, який розбив каменем частину меморіалу.

Тернопіль ініціює міжнародну конференцію, щоб спростувати комуністичні міфи про українських героїв

У Тернополі планується провести міжнародну конференцію, мета якої – спростувати комуністичні міфи про українських героїв, зокрема, Романа Шухевича.