16 вересня 2013
Тексти

Директива у війська УРСР про приєднання Галичини і Волині. 1939 рік

"...Задача: нанести мощный и молниеносный удар по польским войскам, к исходу 17 сентября выйти на р. Стрыпа. К исходу 18 сентября овладеть районом Чортков, Станиславов, имея дальнейшей задачей действия в направлении Стрый, Дрогобыч..." ДОКУМЕНТ
Коротко

Вийшов друком перший том "ОУН на Донеччині"

Вийшов друком перший том книжки "ОУН на Донеччині".

Кембридж запускає свій сайт про Шевченка

До 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, яке святкуватимуть у 2014-му році, українські студії Кембриджського університету запустять сайт Shevchenko2014.org.

Музей Вікторії і Альберта купив діючий пістолет з 3D-принтера

Британський музей Вікторії і Альберта повідомив про придбання діючого пістолета, виготовленого за допомогою 3D-принтера. Музей повідомив, що пістолет стане частиною колекції "нового, впливового, інноваційного або експериментального" ​​сучасного дизайну.

Кабмін намагався віддати музейникам фальшиві картини - директор НХМУ

Два шедеври художника Миколи Глущенка (картини "Село біля річки" і "Дніпровські далі"), які були замінені на копії під час експозиції у Кабміні, так і не повернуті Національному художньому музею.

Дніпропетровський музей кличе на фестиваль з хіп-​​хопом і бійками

Наступної суботи, 21 вересня, Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д. І. Яворницького запрошує всіх на молодіжне свято під відкритим небом "Гончарне коло".

У ЧИЛІ - 40 РОКІВ З ДНЯ ПЕРЕВОРОТУ ПІНОЧЕТА. Фото

У столиці Чилі Сантьяго відбулася вулична акція з нагоди 40-річчя державного перевороту, організованого у 1973 році генералом Аугусто Піночетом. Активісти вшанували людей, які зникли безвісти за час правління військової хунти.

У рідному місті Страдіварі відкрили музей скрипок

У північній Італії в рідному місті Антоніо Страдіварі Кремона відкрито музей скрипок. Кремона вже кілька століть відоме не тільки як місто, в якому Страдіварі почав виробництво своїх знаменитих музичних інструментів в кінці 17 століття, але і як місцевість, що зберегла це виробництво до наших днів.