16 листопада 2018
Колонки

Віталій Скальський: Студентські заворушення 14-15 листопада 1918 року

15 листопада 1918 року у Києві пролунали постріли. Державна варта таким чином розганяла демонстрацію студентів, що не хотіли йти в армію.

Сергій Гірік: Як організовувати конференції з єврейських студій? Погляд ізсередини

В Україні, як і в сусідніх пострадянських республіках, сформувалася доволі специфічна традиція організації і проведення наукових конференцій. Від профанації до цілком якісних заходів, про які пише іноземна преса. Думка організатора й учасника.
Коротко

АНОНС: На історичному фестивалі презентують книгу про змову Гітлера й Сталіна в 1939-41

17 листопада в рамках історичного науково-популярного фестивалю LEGIO HISTORICA Андрій Галушка і Єгор Брайлян представлять книгу "Змова Диктаторів: Поділ Європи між Гітлером і Сталіним 1939-1941".

АНОНС: На Київщині відкриють барельєф Юрію Отмарштейну

До 100-ліття перебування корпусу Січових Стрільців у м. Боярці відбудеться відкриття барельєфу полковнику Юрію Отмарштейну.

«Де б ти не був – вшануй!». ВІДЕО до роковин Голодомору

Український інститут національної пам’яті та Міністерство інформаційної політики у відео закликали 24 листопада вшанувати пам'ять жертв Голодомору.

Вселенський Патріарх Варфоломій у 85-ту Річницю Голодомору. ЗВЕРНЕННЯ

Архієпископ Константинополя – Нового Риму та Вселенський Патріарх Варфоломій звернувся до всього світу до роковин Голодомору 1932-1933 років.

АНОНС: Лекція "На перехресті осмислення Голодомору"

У питанні змістовного навантаження терміну "Голодомор-геноцид", одностайності немає. Існує найменше три бачення цієї дефініції, у яких різняться погляди на хронологію та сукупність дій комуністичної влади, що підпадають під визначення "геноцид". Що це за бачення?

Український історик Сергій Плохій отримав британську премію за роботу «Чорнобиль: історія трагедії»

Український та американський історик, професор української історії в Гарвардському університеті Сергій Плохій виграв британську премію Бейлі Ґіффорда за свою роботу «Чорнобиль: історія трагедії».