17 квітня 2012
Тексти

Роман з історією. "Ніч русалки" Миколи Хомича

Навіть відходячи від "давньоруської" теми своїх історичних досліджень, в яких пом’януті геть усі характерники землі руської - від князя Ігоря і Батия до баби Яги і Кощія Безсмертного - невгамовний автор не забуває тицьнути в руку своїх героїв сакральні артефакти "історичної правди".

1953: "Книга о вкусной и здоровой пище". Їжа сталінського СРСР

Книга вийшла у подарунковому варіанті у 1952 році, перевидавалося і в два наступних роки - з корекцією. Цензори видалили цитати "британського шпигуна" Лаврентія Берії...
Коротко

АНОНС: круглий стіл "Інтелектуальна спадщина еміграції"

18 квітня в редакції газети "День" відбудеться круглий стіл "Інтелектуальна спадщина української еміграції".

Президент Польщі закликає створити музей злочинів комунізму

Польща не повинна залишатися єдиною країною Центральної і Східної Європи, яка не має музею, котрий документує злочини комуністичного режиму.

СБУ не дала вивезти в Росію унікальну книгу вартістю 900 тисяч. ФОТО

Працівники СБУ та прикордонники затримали на Харківщині двох 23-річних громадян Росії, які намагалися незаконно вивезти з України унікальне видання - книгу "Історія та пам'ятки візантійської емалі" (1892).

У середу відбудеться панахида за останнім президентом УНР

Панахида до 40 днів з часу упокоєння Миколи Плав'юка відбудеться у Володимирському соборі в Києві у середу 18 квітня 2012 року о 10.00 годині.

Янукович наказав згадати депортованих під час операції "Вісла"

Президент України доручив підлеглим провести заходи до 65-ої річниці примусового переселення етнічних українців із південно-східних регіонів Польщі під час операції "Вісла".

АНОНС: лекція про українську ідентичність у радянському футболі

Представництво Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні, Німецька служба академічних обмінів та Посольство Німеччини в Україні запрошують на черговий захід в межах циклу лекцій з історії України.