18 жовтня 2018
Тексти

Директорія: хто, чому, як?

Влітку 1918 року опозиція до влади гетьмана Павла Скоропадського, зібрана в Український Національний Союз (УНСоюз), радикалізувалася. Опозиційні діячі взялися до підготовки збройного повстання. Директорія - керівний орган повстання - була сформована ввечері 13 листопада 1918 року.
Колонки

Історична Правда: «Історична правда» - нам 8 років!

18 жовтня 2010 року на сайті "Історична Правда" з'явились перші статті. За цей час опубліковано понад 11 тисяч текстів, підготовлено 7 книг, прочитано більше сотні публічних лекцій.
Коротко

Дубровник, Венеція та Піза в близькому майбутньому можуть затонути?

Зростаючий рівень моря через танення льодовиків вже до 2100 року призведе до затоплення, повеней і ерозії прибережних районів Середземного моря, – до такого висновку прийшли вчені Кільського університету Німеччини. А це означає, що близько 50 знаменитих історичних об’єктів регіону виявляться затоплені вже в наступному столітті.

Була Маршала Жукова стала Кубанської України – Київрада

У Києві вулицю Маршала Жукова у Деснянському районі перейменували на вулицю Кубанської України.

АНОНС: У Львові пройде медійно-драматичне дійство "Момент і Чин, або Великі Роковини"

В рамках відзначення 100-річчя утворення Західноукраїнської Народної Республіки – ця акція стане яскравим початком циклу заходів з вшанування творення української державності.

Філліпс vs. Бандера. Як відреагували УІНП, МЗС та дипломати на витівку британця?

У німецькому місті Мюнхені прокремлівський пропагандист Грем Філліпс зірвав прапори з могили лідера ОУН Степана Бандери. Інцидент стався 15 жовтня 2018 року, у 59-ту річницю вбивства Бандери агентом КГБ в Мюнхені.