18 листопада 2011
Тексти

Базарська трагедія. Котовський і червоні проти петлюрівців

21 листопада 1921 року 359 полонених, у тому числі й поранених, вивели за село, зачитали постанову “п’ятірки” про розстріл їх як “ворогів народу”. Вістовий Степан Щербак за всіх сказав, що України вони не зрадять. Розповідають, що померли, співаючи гімн “Ще не вмерла Україна”.
Коротко

У Хорватії вшанували загиблих у Вуковарі 20 років тому (ФОТО)

Близько 30 тисяч осіб взяли сьогодні участь у скорботному мітингу з нагоди 20-річниці масового злочину, вчиненого військовими Югославської народної армії та сербськими ополченцями у хорватському місті Вуковар.

Запорожець подав у суд на бюст Сталіна за "моральні страждання"

Мешканець Запоріжжя оскаржив у суді установку пам'ятника Йосипу Сталіну, мотивуючи тим, що "архітектурний декор" обкому Компартії завдає йому моральні страждання.

КМДА не виділяє кошти на встановлення меморіальних дошок

Київська влада не знаходить грошей для встановлення 21 меморіальної дошки, про які було оголошено кілька місяців тому.

Анонс: ТВІ покаже фільм "ЖОРНА"

У понеділок у програмі "Згадати все" транслюватимуть фільм режисера Анни Гін "ЖОРНА".

Анонс: виставка особистих речей тих, кого убили в Биківні

25.11.2011 року о 17:00 у комплексі "Мистецький арсенал" відбудеться відкриття виставки-проекту "Правда рятує од смерті…", присвяченої трагедії, що сталася у Биківнянському лісі та пам’яті сотень тисяч невинно убієнних людей.

У Криму замість Леніна і Молотова встановлять богиню (ФОТО)

До вересня 2012 року в партерній частині арборетума (деревного розплідника) Нікітського ботанічного саду в Криму буде встановлена ​​статуя богині Флори.