19 лютого 2020
Колонки

Юрій Митрофаненко: Готуй нових борців, Холодний Яре!

Саме такими були останні слова Василя Чучупака – головного отамана Холодного Яру. Ці терени, чимось подібні до Карпат, були «непохитним та невблаганним ворогом» для більшовиків, одним з найбільш центрів опору російським окупантам.
Василь Чучупак загинув у бою з більшовиками на хуторі Кресельці, неподалік від Мотронинського монастиря. Донедавна історики не знали точної дати цього бою.
Коротко

Буряковий суп та пиріг з м'яса – вчені розшифрували кулінарні рецепти з клинописних табличок

Вавилонським рецептам понад 3800 років. Сучасні кухарі ніяк не можуть розкрити секрет приготування страв, які користувалися успіхом у жителів стародавнього Вавилона. І це при тому, що всі інгредієнти їм відомі.

День Героїв Небесної Сотні – 2020. ЗАХОДИ

Національний музей Революції Гідності спільно з партнерами підготував низку заходів, серед яких пам’ятні концерти, виставки, перегляди кінофільмів, екскурсії, презентації відео та книжок, інформаційна кампанія та інші поминальні заходи.

АНОНС: Презентація книги «Щоденник добровольця батальйону “Донбас”»

У Львові відбудеться презентація книги Ігоря Михайлишина - “Піаніста” - "Танець Смерті. Щоденник добровольця батальйону “Донбас” та зустріч з автором.

На протиаварійні роботи в Хотинській фортеці виділили 8,5 мільйонів гривень

Хотинській фортеці, що в Чернівецькій області, Міністерство культури, молоді та спорту виділило 8,5 мільйонів гривень на завершення першочергових протиаварійних робіт.

У Бельгії археологи у соборі розкопали стіни з людських кісток. ФОТО

Археологи розкопали стіни з людських кісток у соборі Сен-Баво в місті Гент, Бельгія. Зазначають, що ці стіни створили у XVII ст. з останків, яким на той момент було 200 років.