19 квітня 2013
Коротко

ПОЛЬСЬКИЙ СЕЙМ ГОТУЄТЬСЯ ЗАСУДИТИ УПА ЗА ГЕНОЦИД

У сеймі Польщі зареєстровано проект ухвали про визнання ОУН-УПА злочинними організаціями, які вчинили геноцид щодо польського населення Східних Кресів у 1939-1947 рр.

Метрополітен-музей покаже фото Громадянської війни в США. ФОТО

Двісті візуальних свідчень драматичної епохи представлені в унікальній експозиції. Виставка "Фотографія та Американська громадянська війна", що відкрилася в Метрополітен-музеї, вперше зібрала найбільш вражаючі фотосвідоцтва тієї бурхливої ​​і трагічної епохи.

На Черкащині влада заважає проводити заходи у Холодному Яру

Голова Черкаської ОДА організовує перешкоди традиційним заходам із ушанування Богдана Хмельницького, Максима Залізняка і Василя Чучупака, які щороку відбуваються у квітні у Чигиринському районі.

АНОНС: Лекція Леоніда Залізняка "Україна серед цивілізацій"

У Києві відбудеться лекція доктора історичних наук, професора, керівника магістерської програми "Археологія і давня історія України" НаУКМА Леоніда Залізняка "Україна серед світових цивілізацій".

Єврейський музей Греції відкрив виставку про "забутий батьківщиною опір"

Єврейський музей Греції відкрив тимчасову виставку під назвою Synagonistis. Мета експозиції - відображення ролі євреїв в грецькому опорі під час Другої світової війни.

У Шахтарську можуть "розширити" музей баяна. ФОТО

Заступник голови Донецької обласної ради, Олександр Кравцов, відвідав музей історії баяна в Шахтарську і пообіцяв розширити площу музею.

У Чернігові відкрилася виставка середньовічних знахідок. ФОТО

У Борисоглібському соборі Чернігова відкрилася виставка археологічних знахідок, виявлених у 2012 році під час досліджень давніх прибудов до Спасо-Преображенського собору.