19 вересня 2018
Тексти

Якого Петлюру показує "Таємний щоденник"? Враження історика

"Таємний щоденник Петлюри". Свіжі враження від хорошого, а головне потрібного фільму та критичні зауваження, котрі хоч може і гострі, однак мають на меті зробити українське кіно кращим.
Коротко

У Білорусі влада відмовилась встановили меморіальну дошку БНР

Мінський міський виконавчий комітет відмовив у розміщенні пам'ятної дошки на честь сторіччя незалежності Білорусі під приводом якихось міфічних "звернень громадян".

В Івано-Франківську пропонують вшанувати Болбочана меморіальною дошкою

На стіні готелю "Київ" в Івано-Франківську пропонують встановити дошку полковнику Армії УНР

У Києві відкрили виставку, яка руйнує міфи про Донбас

Український інститут національної пам’яті та Національний музей історії України підготували виставку «Донбас: переPROчитання образу», яка спростовує російські і радянські міфи про особливий статус Донбасу як окремого антиукраїнського регіону.

25-й BookForum у Львові. РОЗКЛАД "ІСТОРИЧНИХ" ПОДІЙ

Цього року в програмі 960 подій, 14 тематичних кластерів, 13 спецпроектів, 1010 учасників з усіх областей України, 70 іноземних авторів з 25 країн світу. Події відбуватимуться у Палаці Мистецтв та ще на 40 локаціях Львова. Участь у BookForum беруть 260 видавництв книготорговців, поліграфічних компаній та іноземних інституцій, які видали кілька тисяч нових книжок спеціально до фестивалю. На книжковий ярмарок вони привезуть понад 250 тонн книжок. Ми відібрали найцікавіші події, що стосуються історії.