20 жовтня 2018
Тексти

Володимир В’ятрович: “Польські політики ще не зрозуміли, що Україна змінилася”

Переконаний, що нинішні непорозуміння тимчасові і є наслідком нерозуміння польських політиків, що Україна міняється. До України теперішньої намагаються ставитись, як до України до Революції Гідності. Тобто як до країни, яка нехтує своєю історією, яка готова продавати свої погляди на минуле за знижки на газ тощо. Але Україна змінилася.

12 березня 1917: Цілий Невський заповнений маніфестантами

Маніфестація зробила величезне вражіння. Про неї повно було розмов серед столичного населення, а другого дня газети, окрім хронікальних звідомлень, майже всі вмістили статті з приводу маніфестації, якої не було ще до тoгo часу.

Українську справу виразно поставлено в пресі на чергу дня.
Коротко

Норвегія вибачилася перед “коханками нацистів”

Прем’єр Норвегії Ерна Солберг вибачилася перед норвезькими жінками, які за часів Другої світової війни мали інтимні стосунки з німецькими військовими і народили від них дітей.

На Дніпропетровщині знайшли кам’яного ідола, переробленого на хрест. ФОТО. ВІДЕО

У Дніпропетровській області студент другого курсу Київського національного університету ім. Т. Шевченка виявив кам'яного ідола переробленого на хрест.

Антоніо Гауді – незаконний забудовник? Так вирішила влада Барселони

Одна з найвідоміших туристичних пам'яток Іспанії – Храм спокути Святого Сімейства, більш знаний як Саграда Фамілія – виплатить міській владі 36 мільйонів євро за ведення будівництва без дозволу.