20 листопада 2010
Тексти

Селяни проти замків. Будівництво під скельною фортецею "Тустань"

Забудовник днями змінив русло потічка, щоб отримати 25 метрів між ділянкою та річкою. Це прямо на галявині, де щороку проводиться фестиваль середньовічної культури "Ту Стань".

Помаранчева революція. Фото з сімейних архівів. Ч.1

В першу чергу ці фотки треба ще раз передивитися Віктору Ющенко і Юлії Тимошенко. Щоб зрозуміти, який кредит довіри їм давали для того, щоб реформувати країну.

1945: розпочався суд над нацистами у Нюрнберзі

Зараз окремі політики і громадяни люблять посперечатися щодо того, була та чи інша організація засуджена у Нюрнберзі чи ні. Спеціально для таких даємо посилання на архіви - там є пошуковики, знайдіть історичну правду.
Колонки

Паруйр Айрікян: Василь і Славко супроводжують мене все життя

Вірменська справа і українська справа в рамках табору стали нашою загальною справою. Приклад Стуса і Чорновола наслідували українці, росіяни, литовці, латиші, євреї.
Коротко

22 пам’ятники Києва треба негайно ремонтувати

Минулого року грошей не надійшло взагалі, а в 2008-му профінансували лише 2 мільйона гривень. Загальний борг міста перед управлінням за три останні роки досяг 19,5 мільйонів гривень.

У Києві показують печатки - від Київської Русі до Нестора Махна (ФОТО)

"Кожна печатка – це жива історія, адже через печатки відновлюється хід подій з життя України, можна прочитати біографії людей, родин, які колись жили…"

ЗАЛИШКИ ДЕСЯТИННОЇ ЗАБУДУЮТЬ НАСТУПНОГО РОКУ - МІНКУЛЬТ

На місці руїн першого кам’яного храму Київської Русі - Десятинної церкви – все-таки побудують храм УПЦ Московського Патріархату. Роботи почнуться в кінці 2011 року.