21 жовтня 2011
Тексти

Бандерівці, мельниківці і "двійкарі". ОУН в Україні протягом 1990-х рр.

Перебіг подій засвідчив неспроможність націоналістичних сил до об'єднання, чому завадили як об'єктивні обставини, так і амбіції лідерів. Жодна з них, попри успішну легалізацію, так і не стала впливовим чинником політичного життя.
Коротко

На Луганщині знищили пам'ятник Шевченкові

У ніч з четверга на п'ятницю в Стаханові Луганської області невідомими було знищено пам'ятник Тарасу Шевченку.

Гофман не екранізуватиме "Чорного Ворона". "Мені дуже не сподобалося"

Польський режисер Єжи Гофман сказав, що він прочитав надіслану йому книгу Василя Шкляра "Чорний Ворон" і відмовився знімати по ній фільм, бо роман йому "дуже не сподобався".

АЗАРОВ ХОЧЕ ВІДНОВИТИ В УКРАЇНІ РАДЯНСЬКІ ЦІННОСТІ

Прем'єр-міністр Микола Азаров наголошує на необхідності відновлення моральних цінностей, втрачених після розпаду Союзу Радянських Соціалістичних Республік.

У Львові хочуть зробити 2012 рік Роком УПА

Львівська міськрада ініціювала оголошення 2012 Роком Української повстанської армії.

КМДА зібралося віддати "Київську фортецю" державі

КМДА підготувала проект рішення Київради "Про надання згоди на безоплатну передачу цілісного майнового комплексу Національної історико-архітектурної пам'ятки-музею "Київська фортеця".

У Севастополі "ідейні громадяни" готують тролейбус з портретом Сталіна

7 листопада, до 70-річчя параду 1941 року на Червоній площі в Москві, у Севастополі з'являться тролейбуси та автобуси з портретами Сталіна.

"Що спільного між нацизмом і сталінізмом?" - лекція Тімоті Снайдера

Центр візуальної культури НаУКМА запрошує на виступ американського історика Тімоті Снайдера "Який зв'язок між націонал-соціалізмом та сталінізмом?"

Американські прокурори проти "спроб відновити громадянство США" Дем'янюку

Американські прокурори кажуть, що опиратимуться тому, що вони назвали "'нахабною'' спробою відновити громадянство США Івану Дем'янюку - вихідцю з України, якого депортували до Німеччини, де визнали винним у воєнних злочинах.