21 грудня 2011
Коротко

Помер воротар "зоряного" складу "Динамо" (Київ) 1960-70-х років

Сьогодні на 70-му році життя помер видатний футболіст, воротар київського "Динамо" Євген Рудаков.

70-річчя УПА хочуть відзначити на загальнодержавному рівні

Нардепи пропонують відзначити 70-річчя створення Української повстанської армії на державному рівні. Щоб "відійти від пропагандистських штампів з обох сторін і продемонструвати повагу держави до людей, які боролись за її незалежність".

Наступного року хочуть відкрити другу чергу музею Голодоморів

Громадськість готується до 80-х роковин Голодомору: питанням честі для українців в Україні і поза її межами та для української влади має стати завершення другої черги Меморіалу пам’яті жертв Голодоморів у Києві.

Музей історії Києва таки переїде на "Театральну". Але частково

В скандальній забудові на вул. Богдана Хмельницького, 7 над метро "Театральна" буде розміщено тільки експозиційні та виставкові зали Музею історії міста Києва. Головні ж підрозділи музею залишатимуться там, де знаходяться і зараз, в палаці мистецтв "Український дім".

В Тернополі хочуть поставити пам'ятник сталінсько-гітлерівській дружбі

В Тернополі потрібно поставити спільний пам’ятник Сталіну й Гітлеру - і назвати цей монумент "Кати українського народу".

Бійці СС "Галичина" скористалися нагодою, щоб воювати за Україну - Гузар

Відповідаючи на питання під час візиту в Черкаси в рамках "суспільних днів" УГКЦ, архієпископ Любомир Гузар зазначив, що військові дивізії "Галичина" не були "прислужниками" гітлерівців.