22 серпня 2014
Тексти

6 російських міфів про Пакт Гітлера-Сталіна

Протягом перших 21 місяця Другої світової війни СРСР та Третій Рейх були фактичними союзниками. 50 років СРСР не визнавав ані цього факту, ані самого існування Таємних протоколів до цього Пакту.
Коротко

Науковці кажуть, що "перевертати прапор" - провокація або неуцтво

Вимоги окремих громадян "перевернути прапор" або "змінити гімн" України не мають під собою жодних історичних, юридичних чи вексилологічних підстав.

Західна Європа не уявляє всіх жахів сталінізму - "Меморіал"

Україна, яка зазнала найбільших у Європі втрат від тоталітарних режимів Третього рейху й СРСР, досі не визнала на державному рівні Загальноєвропейський День пам'яті жертв сталінізму та нацизму (23 серпня).

Школярі РФ вивчатимуть тільки московську історію Криму

Міністерство освіти й науки РФ визначило, що російські школярі будуть вивчати тільки ті відомості з історії Криму та Севастополя, що пов'язані з московською політикою в регіоні.

Сталін не планував нападати на Гітлера - німецький історик

Йосип Сталін вірив, що підписана в серпні 1939 року угода про ненапад між СРСР і Третім рейхом (пакт Молотова-Ріббентропа) відстрочить майбутню німецько-радянську війну.

Центральний архів-музей мистецтва покаже свої артефакти онлайн

Центральний державний архів-музей літератури і мистецтва України започатковує віртуальний проект "АРХІВажлива Справа", в якому презентуватиме артефакти, що зберігаються в установі.

У КИЄВІ ОБГОВОРЮЮТЬ ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ІНСТИТУТСЬКОЇ

У столиці розпочалося громадське обговорення щодо перейменування вулиці Інститутської на вулицю Героїв Небесної Сотні.

Німеччина відкриє Калінінграду архіви про історичні Сім мостів Кенігсберга

Німецькі вчені та архівісти пообіцяли відкрити владі Калінінграду (РФ) доступ до архівів, в яких міститься інформація про історичний вигляд утрачених кенігсберзьких мостів.