22 вересня 2011
Тексти

П'ятий Український фронт. До 70-річчя партизанського руху

Не можна не згадати про спроби порозуміння між радянськими партизанами й УПА. За словами секретаря Рівненського підпільного обкому, "окремі командири партизанських загонів навіть укладали з ними договори про нейтралітет".

Людмила Гриневич: "Ще в 1930-му проти влади повстав 1 млн українців"

"85% Червоної Армії - солдати, мобілізовані з внутрішніх губерній Росії. Коли їх питали, навіщо вони прийшли в Україну, то відповіддю було: "Раніше жили разом, а тепер поділилися на українців і комуністів, а українці їсти не дають".
Коротко

Книгу "історика" Толстоухова про Харцизьк видадуть замість Івана Франка

Держкомтелерадіо виключило 54 (додатковий) тому, який містить літературознавчі, фольклористичні, етнографічні та публіцистичні праці Івана Франка, з програми підтримки книговидання "Українська книга - 2011".

Hugo Boss вибачився за нацизм і остарбайтерів

Німецький будинок моди Hugo Boss вибачився за погане ставлення до тих, кого у роки Другої світової війни змушували працювати на їх фабриці, що випускала військову форму для нацистів.

Європейський суд заборонив радянську символіку

Європейський суд юстиції заборонив реєструвати як товарний знак радянський герб, на якому зображено земну кулю, п'ятикутну зірку, а також серп і молот - аргументуючи заборону тим, що символи СРСР можуть образити угорців, естонців, чехів та інших.

Анонс: "Знищений Хрещатик - ми пам'ятаємо". 70 років терактам

Завтра відбудеться громадська акція "Знищений Хрещатик: ми пам'ятаємо", присвячена терористичним актам радянського підпілля в окупованому нацистами Києві.

"Нашоукраїнка" хоче святкувати 1160-річчя української державності

Народний депутат від НУНС Лілія Григорович запропонувала відсвяткувати в 2012 році 1160-річчя української державності. Відповідний законопроект №9176 вже зареєстрований у Верховній Раді.

Янукович наказав ушанувати знищене нацистами українське місто

Президент України Віктор Янукович підписав указ про підготовку до 70-их роковин Корюківської трагедії - знищення нацистськими карателями 7 тисяч мирних громадян у Чернігівській області.

"Регіонал" хоче відбудувати Десятинну церкву до 2013 року

Народний депутат (фракція Партії регіонів) Юрій Мірошниченко зареєстрував у парламенті законопроект про відродження Десятинної церкви в Києві зі створенням Національного православного комплексу.

НІКІТА МІХАЛКОВ ПОВІСИВ СТОЛИПІНА НА ОФІСІ НАРОДНОГО РУХУ (фото)

Група людей, яка складалась із 30-40 чоловік, встановила дошку на честь голови Ради міністрів Російської імперії Петра Столипіна на будинку за адресою: м. Київ, вул. Гончара, 33, де з 1999 року розміщується центральний офіс партії "Народний Рух України".

Янукович, Азаров і Литвин привітали радянських партизанів

Президент України Вiктор Янукович, прем'єр-мiнiстр України Микола Азаров, голова ВР Володимир Литвин привiтали ветеранiв iз 70-ю рiчницею початку партизанського руху в Українi в перiод Другої світової війни та Днем партизанської слави.

У Німеччині заборонена організація шанувальників Гітлера

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ганс-Петер Фрідріх підписав розпорядження про заборону діяльності неонацистської організації HNG.