23 травня 2012
Тексти

Борис Возницький: "За 30 років ми зібрали артефактів на 17 млрд євро"

"...Може начальство вийти, міліція. А я їм виймаю з кишені слова Володимира Ілліча: "Искусство принадлежит народу". Комусь іншому з кишені виймаю слова Гітлера, з "Майн кампф": для того, щоб знищити народ, треба знищити його минуле. І все".
Коротко

У Донецьку під час реставрації спотворили Леніна. ФОТО

У Донецьку в результаті невдалої реставрації у пам'ятника Леніну, встановленого на території Ленінського району, замість руки з'явилася дивна кінцівка, що нагадує клешню.

Колесніченко видав збірник про УПА та ОУН

В Україні видано збірник наукових статей сучасних західних вчених "ОУН і УПА: дослідження про створення "історичних" міфів".

УРЯД ЛИТВИ ВИМАГАТИМЕ ВІД РОСІЇ ВІДШКОДУВАННЯ ЗА ОКУПАЦІЮ

Кабінет міністрів Литви підтримав рішення про створення спеціальної комісії, яка займеться розробкою установок для переговорів з Російською Федерацією про відшкодування Литві "шкоди, заподіяної радянською окупацією".

Гостинний Двір на Подолі заглиблять ближче до метро і надбудують

Проект реконструкції Гостинного двору передбачає створення 300 паркомісць і побудову підземного поверху.

Митники вилучили 33 старовинні монети. ФОТО

Митники спільно з прикордонниками виявили факт можливого незаконного переміщення через митний кордон України 33 старовинних монет, що можуть становити історичну та культурну цінність.

ЗАГИНУВ БОРИС ВОЗНИЦЬКИЙ

Сьогодні вранці у ДТП в селі Печенія Золочівського району, що на Львівщині, загинув директор Львівської галереї мистецтв, Герой України Борис Возницький.