23 грудня 2021
Тексти

"Переяславська зрада". Аналіз наукової роботи очільниці Музею Голодомору

Навколо Музею Голодомору-геноциду розвивається один із найсерйозніших скандалів за всі часи. Установа стала майданчиком поширення інформації, а саме, що під час геноциду у 1932-1933 роках загинули 10,5 мільйона осіб, серед яких 4 млн – діти. Співупорядниця книжки "Геноцид українців 1932–1933 за матеріалами досудових розслідувань" (де оприлюднені ці цифри), вона ж директорка Музею Голодомору-геноциду 24 грудня має захищати докторську дисертацію. Відомий історик та дослідник Віктор Брехуненко проаналізував її перший розділ та виявив у ньому плагіат.
Коротко

У Чехії поклали квіти на могили 11 українських дипломатів періоду УНР

Працівники Посольства України в Чехії 22 грудня у рамках відзначення Дня працівників дипломатичної служби поклали квіти на могили 11 українських дипломатів періоду УНР на цвинтарях у Празі та в Подєбрадах.

У Великій Британії археологи склали найстаріше у світі генеалогічне дерево

У Великій Британії вченим вдалося створити, як вони вважають, найстаріше генеалогічне дерево в історії.

На півдні Китаю знайшли найкраще в історії збережений ембріон динозавра

На півдні Китаю вчені знайшли ідеально збережений ембріон динозавра, якому щонайменше 66 млн років.

Вже дві облради закликають парламент і Зеленського перейменувати Росію

Львівська обласна рада просить президента Володимира Зеленського та Верховну Раду відновити історичну справедливість і надалі використовувати назву Московія замість Росія та Російська Федерація.

Визнання Голодомору геноцидом: Стефанчук ініціює звернення до спікерів парламентів світу

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук ініціює звернення до спікерів парламентів світу з проханням про визнання Голодомору геноцидом українського народу.