24 грудня 2012
Тексти

Грудень 1989-го. Народ і армія Румунії проти Ніколае Чаушеску

Він був диктатором і вимагав, щоб його називали "Генієм Карпат". Але одного дня люди перестали його слухати. Він спробував спертись на вірних спецслужбівців, та марно. А потім був швидкий революційний суд без права на апеляцію (рос).

Вся історія Newsweek: від Гітлера до Цукерберга

Американський тижневик "Newsweek" виходив у 1933-2012 роках.
Коротко

Знайдений на Хортиці "Меч Святослава" привезли у Київ. ФОТО

Знайдений торік у Дніпрі середньовічний меч після реставрації урочисто презентували в Національному музеї історії. Деякі історики вважають його мечем Святослава Хороброго - батька Володимира Хрестителя - і пропонують зробити національною святинею.

Партія пенсіонерів Ярославля започаткувала музей Діда Мороза

У Ярославській області може з'явитися незвичайний музей. Музей Діда Мороза. Автори ідеї - члени регіонального відділення партії пенсіонерів планують відкрити своє дітище в селі Великому Гаврилов-Ямського району, де створять цілий музейно-туристичний комплекс із 15 музеїв.

СЬОГОДНІ - 75 РОКІВ З НАРОДЖЕННЯ ЧОРНОВОЛА

Сьогодні виповнилося би 75 років українському громадському та політичному діячеві, письменнику, публіцисту та дисиденту В’ячеславу Чорноволу.

Помер Юрій Пінчук з академічного Інституту археографії

У віці 76 років помер Юрій Пінчук - доктор історичних наук, професор, завідувач відділу пам'яток духовної культури Інституту української археографії та джерелознавства НАН України.

В Луганську бажаючих спускатимуть до шахти

В одній із луганських шахт хочуть створити музей. Для тих, кому цікаво "подивитися зсередини".

На Кіпрі з'явиться плавучий музей

Наступного літа в Лімасолі, що на острові Кіпр, розпочне роботу плавучий музей морської історії і традицій. Він розташується на базі колишнього рибальського судна "Ламбуза".