25 березня 2011
Тексти

Як розпадався СРСР. Спогади доньки Єльцина. Січень-березень 1991-го

Донька першого президента РФ Бориса Єльцина Татьяна Юмашева у своєму блозі день за днем описує останні місяці існування Радянського Союзу. "...Коли батько раптом сказав, що Горбачов має піти у відставку, це було потрясіння! Про це говорили на кухнях, але ніколи по телевізору".

Кому належав Брест у 1918 році? Суперечка між УНР, БНР і Німеччиною

У склад Білоруської народної республіки увійшов і Брест, який ще раніше став належати УНР. Право України на місто підтвердили країни-учасниці мирних переговорів у Бресті. Де-факто УНР спробувала поширити вплив на все Полісся - аж до Гомеля.

Підручник військової топографії для УПА. 1948 рік

"Історична Правда" знайшла цю книжку на антикварному ринку. Повноцінний підручник для командирів і бійців, як застосовувати знання з гео- і топографії у військовій справі. Обережно, великі картинки!
Коротко

Вдова і донька Єльцина відкрили виставку в Києві

У Києві відкрилася виставка "Людина змін", присвячена 80-річчю з дня народження першого президента Російської Федерації Бориса Єльцина.

Анонс: вшанування бійців Карпатської Січі на Верецькому перевалі

27 березня відбудуться урочисті заходи із вшанування пам'яті загиблих солдат армії Карпатської України на Верецькому перевалі.

Герої України просять Януковича надати статус пам'ятки львівській "Цитаделі"

Герої України у відкритому листі до Президента просять надати комплексові "Цитадель" статус національної пам'ятки - меморіалу міжнаціональної пам'яті.

Анонс: вечір пам'яті Михайла Сороки

У неділю в Києві відбудеться вечір пам'яті оунівця Михайла Сороки, який із 1939-го до 1971 року був в'язнем радянських концтаборів і організатором тамтешнього підпілля.

"Ганьби" у вигляді червоного прапора на Галичині не буде - депутат облради

Обласні ради західних областей України не будуть ухвалювати рішення про підйом на 9 травня червоного прапора Перемоги.