25 листопада 2011
Тексти

Голод в СРСР. Уривок із книги Тимоті Снайдера "Криваві Землі"

...У Сталінa виникла теорія, що селяни, які вмирають від голоду - саботаж з боку українських комуністів. Каганович запевнив його, що розмови про українців у ролі "невинних жертв" – просто "гниле виправдання" української компартії...

Голодомор. Що ми про нього писали. Розклад заходів

"Історична Правда" пропонує читачам добірку матеріалів, присвячених Голодомору 1932-33 років, а також розклад заходів із вшанування пам'яті жертв. Прочитайте, як це було. Вшануйте у своєму місті. Або просто запаліть свічку на вікні.
Коротко

Накладено арешт на квартиру Бориса Гмирі

На квартиру відомого оперного співака Бориса Гмирі накладено арешт за борги.

У Нотр-Дам де Парі молилися за жертв Голодомору

Мовчазна процесія з транспарантами пройшла від скверу Тараса Шевченка, що біля катедрального собору Святого Володимира Великого в Парижі, до собору Паризької Богоматері, роздаючи дорогою листівки, в яких розповідалося різними мовами про жахливі події 1932-1933 років в Україні.

Янукович вшанує жертв Голодомору та репресій

У суботу, 26 листопада, о 10.00 Президент України Віктор Янукович візьме участь у церемонії вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні (Національний музей "Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні" (вул. Лаврська, 15-а).

ДОНЕЦЬКИЙ АЕРОПОРТ НАЗВАЛИ НА ЧЕСТЬ РАДЯНСЬКОГО КОМПОЗИТОРА

Після гучного найменування аеропорту Львова донецькі депутати і собі знайшли видатну людину, на честь якої назвали летовище.

Попов обіцяє законсервувати Десятинну церкву

Роботи із консервації фундаменту Десятинної церкви будуть виконані в поточному році, пообіцяв голова КМДА Олександр Попов під час наради з фахівцями Київського центру археології 24 листопада.

Ющенко: "Влада байдужа до Голодомору, але є зрушення"

Президент України (2005-2010) Віктор Ющенко вважає, що нинішня влада країни байдуже ставиться до пам'яті про Голодомор 1932-1933 років.