25 листопада 2021
Тексти

Смак радянського

Олег Дорман розповідав: “Я був учнем Семена Льововича Лунгіна. Одного разу ми сиділи на кухні в нього вдома та писали сценарій. У цей час зайшла його дружина – Ліліана Лунгіна, яка працювала над черговим перекладом у кімнаті. “– Хлопці, – засмучено сказала вона, – у мене там герой іде аеропортом та тримає у руці гамбургер. Я не знаю, що це таке. – Схоже на макінтош, – сказав Лунгін, – плащ, мабуть, якийсь. – Добре, – зраділа Ліліана, – напишу, що він перекинув його через руку”. Через декілька хвилин вона знову повернулась та вбитим голосом повідомила: “Він його з`їв”
Коротко

Байден закликав запобігти трагедіям, подібним Голодомору

Кожного листопада ми вшановуємо мільйони невинних українців, які постраждали та загинули під час Голодомору, у майбутньому ми маємо запобігти подібним трагедіям.

Суддя, який визнав Стуса “особливо небезпечним рецидивістом”, “вибив” собі підвищення пенсії

Окружний адміністративний суд Києва повністю задовольнив позов колишнього судді Київського обласного суду Петра Фещенка та зобов’язав Пенсійний фонд провести йому перерахунок у виплаті щомісячного довічного грошового утримання. Свого часу колишній служитель Феміди був головуючим у кримінальній справі, де українського поета Василя Стуса звинувачували в “антирадянській діяльності та пропаганді”.

Свідомо завищуючи кількість жертв Голодомору, ми применшуємо здатність українців до боротьби і виживання – історик

Свідомо завищуючи кількість жертв Голодомору ми применшуємо здатність українців до боротьби і виживання. Українців винищували і іншими способами, про це важливо пам’ятати.

У Канаді проводять Тиждень обізнаності про Голодомор

Конгрес українців Канади оголосив про початок Національного тижня обізнаності про Голодомор.

Київ із Софією Київською увійшов до п’ятірки найпопулярніших об’єктів ЮНЕСКО

Київ зі своєю перлиною Софією Київською опинився у топ-5 рейтингу найінстаграмніших місць з об'єктами Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, обійшовши такі популярні історичні міста, як Флоренція, Прага та Будапешт.