26 березня 2020
Тексти

Як і чому вікінги опинилися у Західній Україні

Як тут опинилися скандинави? Вони були важливою частиною державного апарату Русі, особливо в період правління князя Володимира. З літопису відомо, що Володимир був змушений тікати у Швецію після невдачі у міжусобній війні. Звідти він повернувся із армією варягів, які допомогли відвоювати спадщину.
Коротко

Співробітники СБУ затримали посилку зі скіфськими артефактами. ФОТО

Працівники СБУ запобігли контрабандному переміщенню артефактів часів скіфської культури. Їх хотів передати до Європи поштою житель Полтави.

Культурні інституції звернулись до уряду щодо ймовірного скорочення фінансування

Українські культурні інституції звернулись до уряду щодо неприпустимості скорочення видатків на оплату праці.

Українців закликають приєднатися до світового флешмобу на честь Квітки Цісик

Світовий флешмоб, присвячений видатній американській співачці українського походження Квітці Цісик, відбудеться 4 квітня.

Унікальні документи з історії України відтепер онлайн. ВІДЕО

На вебпорталі Державної архівної служби України ви маєте змогу безперешкодно переглядати в онлайн режимі цифрові копії унікальних документів Національного архівного фонду.

Спортивна риболовля та бьордвотчінг: затверджено план із туристичного розвитку Чорнобиля

Міністерство енергетики та захисту довкілля України затвердило План заходів щодо розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2020 рік.

Google оцифрує понад 100 тисяч книг. Доступ до них буде безкоштовним

Google встановив партнерські відносини з бельгійським містом Антверпен для оцифрування понад 100 000 книг, які були видані у XVI—XIX століттях.