26 квітня 2012
Тексти

1986: перше повідомлення про аварію на ЧАЕС по радянському ТБ

Ці кілька фраз диктора програми "Время" - перша офіційна інформація про аварію в Чорнобилі. Вона прозвучала 28 квітня, коли про страшну катастрофу говорили на всіх західних медіа, а в СРСР почали поширюватися страшні чутки. 14 секунд скупого оголошення.
Колонки

Максим Кашкаєв: Перлина Одеси - її архів - може бути втрачений

Коли рятували Оперний театр і відбудовували Свято-Преображенський собор в Одесі, зверталися по креслення та плани до архіву. Як співав колись Висоцький, в місті бракує лише дрібнички – театру-вар’єте. Не дай Боже, щоб до цього долучили ще й архів...
Коротко

Львівська міськрада знову заборонила свастику і серп-молот

Депутати Львівської міської ради ухвалили рішення про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території міста.

Збирають гроші на пам'ятник полковнику Армії УНР

Благодійна ініціатива "Героїка" планує встановити пам’ятник на могилі полковника ветеринарної служби Армії УНР Костя Вротновського-Сивошапки.

Київрада передала приватній фірмі пам'ятку національного значення

Київська міська рада на пленарному засіданні в четвер 76 голосами передала комерційній структурі вежу №4 музейного комплексу "Київська фортеця" - для створення музею.

У КИТАЇ ВСТАНОВИЛИ ПАМ'ЯТНИК ГОГОЛЮ

У рамках святкових заходів з нагоди 20-ої річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та КНР в Шанхаї відкрили бюст Гоголя. На пам'ятнику написано "Великому українцю".

У Полтаві назвали вулицю на честь полководця Російської імперії

Депутати Полтавської міськради вирішили назвати одну з вулиць міста на честь фельдмаршала Російської імперії, князя Івана Паскевича.