26 липня 2013
Тексти

Як Київська митрополія перейшла від Царграду до Москви. Наукова розвідка

В 1685 році єрусалимський патріарх Досифей категорично заявив, що не буде радити Константинопольському патріарху відмовитися від Києва. Спираючись на церковні канони, він доводив, що ніхто з єпископів не має права шукати влади в чужій єпархії.
Коротко

Янукович обмовився про "Українську Русь"

Президент України Віктор Янукович назвав Київську Русь Українською Русcю.

На Львівщині перепоховали бійців дивізії "Галичина" і Червоної армії. ФОТО

З нагоди 69-ої річниці битви у "Бродівському котлі" на Львівщині відбулося урочисте перепоховання останків вояків різних воюючих сторін, які загинули тут у липні 1944 року.

СКАНДАЛ З ЦЕНЗУРОЮ У "МИСТЕЦЬКОМУ АРСЕНАЛІ". Оновлено о 20:10

Художник Володимир Кузнєцов заявив про те, що його робота "Коліївщина: Страшний суд" заборонена до показу на виставці "Велике і величне" в Мистецькому Арсеналі.

У Криму випустили підручник про те, що татари - посібники нацистів

У Криму на бюджетні кошти випустили книгу, яка містить антитатарські та ксенофобські висловлювання, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу на півострові.

Патологоанатом з Німеччини відкрив у Нью-Йорку музей "Світ тіла". ФОТО

Перша в світі постійна виставка Body Worlds, або "Світ тіла", експонатами якої стали людські тіла, почала роботу в Нью-Йорку. Експонати - людські тіла, збережені за допомогою методу пластинації.

В Алмати відкриється "Парк скульптури"

Державний музей мистецтв Казахстану (ГМД РК) ім. А. Кастеєва запускає проект по створенню "Парку скульптури - музею під відкритим небом".

Бізнесмен відкрив безкоштовний музей мотоциклів. ФОТО

У Красноярську заробив приватний музей мотоциклів. Організатор музею - підприємець Олександр Шестаков. Музей відкрився минулого тижня, музейний зал розташувався на вул. Вавілова, 2а.