27 лютого 2013
Тексти

"Борці за незалежність" проти "борців за незалежність"

Коли поляки питають про моє ставлення до діяльності Бандери, я намагаюся відповісти іншим: "А як Ви ставитеся до діяльності Пілсудського та його соратників?"
Колонки

Ігор Єремеєв: Загроза історичної амнезії

Ми, нащадки, повинні прийняти героїзм і тих українців, які загинули в лавах Радянських військ, і тих, які боролися за незалежність у загонах УПА. Заради пам’яті всіх маємо створити єдине, толерантне суспільство, яке не дозволить зухвалим провокаторам безкарно підбурювати до розбрату і національного конфлікту.
Коротко

Сумські депутати не голосували за знесення Ленінів - КПУ

Депутати міської ради Сум не голосували за питання про пам'ятники Леніна, заявила прес-служба Компартії України.

СУМСЬКІ ДЕПУТАТИ ПІДТРИМАЛИ ЗНЕСЕННЯ ВСІХ ЛЕНІНІВ У МІСТІ

Сумська міськрада на сесії у середу більшістю голосів підтримала пропозицію мера про знесення в місті всіх пам'ятників Леніну.

У Національний музей Афганістану були повернуті понад 1000 культурних пам'яток

За час поточного 1391 року афганського календаря з Великобританії в Кабульський музей було повернуто понад 1000 об'єктів культурної спадщини, повідомив директор установи Омар Хан Масуді.

На Житомирщині знайшли останки радянських бомбардувальників. ФОТО

На місці падіння збитого у 1941 році радянського літака-бомбардувальника біля села Бондарці Житомирського району було знайдено останки двох бійців екіпажу.

У Києві презентуватимуть книгу-альбом "Музей волинської ікони"

28 лютого в 16 годин у Будинку Митрополита Національного заповідника "Софія Київська" відбудеться презентація книги-альбому "Музей волинської ікони". Альбом презентує понад 100 пам'яток сакрального мистецтва Волині.

Створено консорціум із вивчення Голодомору

При Канадському інституті українських студій (КІУС) Університету Альберти створено дослідно-освітній консорціум із вивчення Голодомору.

Одеський музей морського флоту буде відновлювати автор винного фонтану. ФОТО

Розробка концепції відтворення Одеського музею Морського флоту доручено швейцарському дизайнерові Хуго Шеру - автору Центру вина в м. Шабо Білгород-Дністровського району Одеської області, і музею Російського Шампанського дому "Абрау-Дюрсо", - із залученням Міхаеля Цайфанга, представника німецької компанії molitor GmBH Berlin.