27 квітня 2017
Тексти

105 нелегальних польських пам'ятників в Україні. Їх легалізацію зірвав інцидент в Грушовичах

Протягом останніх двох років Український інститут національної пам'яті працював над створенням механізмів узаконення польських пам’ятників і пам’ятних знаків, встановлених в Україні без будь-яких погоджень з центральними чи місцевими органами влади в період з 1991 по 2017 роки. Заява УІНП.
Коротко

АНОНС: У Тернополі презентація книги про іноземців у лавах УПА

В УПА воювали не тільки українці. Серед повстанців були кримські татари, німці, бельгійці, голландці, вірмени, узбеки, грузини... Як вони туди потрапили? Як вони почували себе у новій для них ролі? І яку роль відіграли вони самі? Про це варто поговорити з автором книги про це непересічне явище Олега Стецишина.

Правоохоронці знайшли викрадений з Вернадки примірник "Апостола"

Київська місцева прокуратура №10 повідомили про підозру 35-річному киянину, затриманому під час спроби незаконно збути книгу "Апостол. Деяния и послания".

АНОНС: Декан істфаку КНУ розповість про операцію "Вісла"

28 квітня в музеї історії України в Другій світовій війні прочитають лекцію "Акція "Вісла" – останній акорд у трагічному українсько-польському протистоянні 1940-х рр.".

МЗС України обурене провокацією в Грушовицях

Міністерство закордонних справ України вважає, що руйнування пам'ятника на українському кладовищі в Грушовицях є провокацією з метою відвернення уваги від 70-ї річниці операції "Вісла".

Одеські депутати ще раз перейменували декомунізовані вулиці

Депутати Одеської міської ради на сесії ухвалили рішення відмінити перейменування топонімів, здійсненого в рамках декомунізації.

Польські націоналісти знищили пам'ятник воякам УПА та здійснили наругу над гербом України. ФОТО

26 квітня активісти польських націоналістичних організацій розібрали на кладовищі с. Грушовичі поблизу Перемишля надгробний пам'ятник воякам УПА.