27 грудня 2018
Тексти

Кримські татари зі справи № 64513

Фотографії 20 репресованих радянським режимом за справою Міллі Фірка
Колонки

Роман Акбаш: Подяка захисникам мого міста

Днями виповнився 101 рік як моє рідне місто – тоді Олександрівськ, а нині – Запоріжжя, вперше дало відкоша більшовикам. Відсіч "червоним" дали прихильники та бійці підрозділів УНР, які були у місті ще з листопада 17-го року
Коротко

Для побудови Стоунхендха використовували спеціальні «барабани» - археологи

Стародавні кам'яні циліндри, або фолктонські барабани, чий вік сягає 4-4,6 тисячі років, використовувалися племенами північної Англії як вимірювальні інструменти для створення мегалітичних споруд, у тому числі Стоунхенджа.

25 музеїв Львівщини відтепер можна відвідати онлайн

У 2018 році департамент з питань культури, національностей та релігії Львівської облдержадміністрації започаткував новий інтерактивний музейний проект «Відвідай».

Держкіно виділило понад 2 млн грн на документальний фільм про Норильське повстання

Державне агентство України з питань кіно виділило понад 2 мільйони гривень на фінансування документального фільму «У-777. Перемога над смертю» про повстання політв'язнів у Норильську.

У Помпеях відкопали рештки коня з упряжжю. ФОТО

На руїнах вілли біля давньоримського міста Помпеї археологи відкопали рештки коня, який мав упряж. Це дуже рідка та важлива знахідка, кажуть історики.

АНОНС: Лекція "Наречені смерті: румунський фольклор, культ героїзму та жертви"

У Києві відбудеться лекція історика Сергія Заїковського, присвячена найжорстокішим сторінкам історії Залізної Гвардії та дослідженню зв'язків між румунськими фольклорними сюжетами та ідеологією руху.