28 серпня 2019
Тексти

Печатки Армії УНР

28 серпня в історії

1565
Засновано  перше постійне поселення європейців у Північній Америці


1749
Народився Йоганн Вольфганг Гете, німецький письменник, мислитель, державний діяч


1921
Київська ЧК засудила й розстріляла учасників Українського повстанського комітету. Загинув Григорій Чупринка, український поет, вояк армії УНР


1963
200-тисячна маніфестація у Вашингтоні: борець за права афроамериканців Мартін Лютер Кінг виступив зі знаменитою промовою "У мене є мрія"

Колонки

Андрій Мацьків: «Ряжені» і військово-історична реконструкція

Нещодавно в Україні піднялася гостра дискусія щодо участі військових реконструкторів у офіційних заходах. Наші найближчі сусіди (агресорів з їхнім мракобєсієм у стилі спалення Рейхстагу і «можем повторіть» не беремо до уваги) поляки активно до офіційних заходів з вшанування борців за державність залучають військових реконструкторів і у них ці події поставлені на досить високому рівні.
Коротко

АНОНС: Лекція "У королівській книгарні: що та як читали англійські монархи"

Ви вже, мабуть, знаєте, що книга у середні віки була справжнім скарбом. Не кожен міг дозволити собі її придбати, та й не кожен умів читати. Але як щодо середньовічних монархів?

У Великобританії знайшли давній скарб вартістю $6 млн. ФОТО

У Великій Британії за допомогою металошукача виявили скарб монет XI ст. Середньовічні пенні кількостю 2,5 тис. оцінили у $6,2 млн.

Польща виділила 24 млн гривень на відновлення культурної спадщини в Україні

Україна стала основним реципієнтом інституту "Полоніка". Бюджет інституту "Полоніка" на відновлення польської культурної спадщини за кордоном 2019 року становить близько 6 млн злотих, з них 3,8 млн злотих (близько 24 млн гривень) призначено для реставрації пам'яток в Україні.

Археологи показали 3-D реконструкцію господарських споруд Давнього Пліснеська

"Історико-культурний заповідник "Давній Пліснеськ" показав реконструкцію жител кількох типів у двох хронологічних періодах.

В Одесі запрацювала регіональна комісія з реабілітації

21 серпня 2019 року відбулось перше засідання регіональної комісії з реабілітації при Одеській ОДА.