29 квітня 2011
Тексти

17 миттєвостей весни 2001-го

Ющенко і Медведчук. "Схеми" Тимошенко. Плівки Мельниченка. "Фашисти" і олігархи. Про нахабного Литвина і нетверезого Кучму. Рейдери з СБУ і "троянський кінь" Тігіпко. Мільярди Азарова. Путін - "ты какого года рождения?"... Олег Рибачук розповідає про "их нравы". Українська влада як вона є.

70% українців вважають День Перемоги великим святом. Цікава соціологія

Ми готові підтримати примирення нацистських і радянських ветеранів більше, ніж примирення ветеранів УПА і Червоної армії. При цьому більша половина з нас вважає, що потрібно примиритися й не шукати в минулому ані правих, ані винних.

Як КГБ "перевиховував" колишніх повстанців

...Їх мали спалити в печі одного із львівських заводів у 1991 р., як і тисячі інших, привезених вантажівками. Декому з робітників вдалося щось із тих паперів витягнути фактично з вогню. Йдеться про документи 5-го відділу (політична контррозвідка) КДБ УРСР.
Коротко

Горів музей "Биківнянські могили"

Повідомлення про те, що на Биківнянських могилах горить музей, з'явилося на сторінці голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця у Фейсбук.

У Полтаві залили червоним пам'ятник загиблим в Афганістані

В ніч на 28 квітня невідомі пошкодили і розмалювали бетонний монумент "Синам Полтавщини, загиблим в Афганістані" у Парку воїнів-інтернаціоналістів у Полтаві.

В Одеси новий герб - з зіркою героя Радянського союзу

Сесія Одеської міськради затвердила нове зображення і опис малого герба Одеси, додавши до чинного герба зображення п'ятикутної зірки.

У Будапешті перейменували Московську площу

Депутати міських зборів Будапешта ухвалили рішення про зміну назви 26 міських об'єктів.