30 квітня 2012
Колонки

Андрій Манчук: Першотравень у Києві. Наша столиця - "колиска революції"

Перший з'їзд РСДРП - ще не розколотої на більшовиків і меншовиків - підготували і провели саме київські соціалісти. Традиція київських робітничих майовок теж розпочалася тоді - наприкінці ХІХ-го сторіччя.
Коротко

АНОНС: лекція про те, чому вчить історія

Представництво Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні, Харківська правозахисна група та Український центр ПЕН-клубу запрошують на презентацію книг Лева Копелева.

Шукають волонтерів із реставрації цвинтарів

З 15 серпня по 2 вересня в сс. Притулівка і Тимків Хмельницької області силами Центру Мархоцькознавства та польського товариства "Magurycz" буде проводитись експедиція з реставрації цвинтарів.

На Кіровоградщини відкрили пам'ятник селянам, які боролися з більшовиками. ФОТО

29 квітня в селі Соснівка Олександрівського району Кіровоградщини відкрили пам’ятник хліборобам Соснівки та навколишніх сіл, які загинули, захищаючи врожай від більшовиків, у 1920 році.

АНОНС: Лекція про "зворотню археологію" імперських храмів у Києві

Програма імені Фулбрайта в Україні та книгарня "Є" запрошують на відкриту лекцію Олени Певної "Зворотня археологія" та реставрація пам’яток Київської Русі в Україні: Приклад Кирилівської церкви в Києві".

Американці теж готують фільм про так званий "матч смерті"

На противагу російській стрічці "Матч" про події 1942 року телевізійники зі США готують власну документальну роботу.

ЯНУКОВИЧ ВШАНУВАВ ПОСТРАЖДАЛИХ ВІД ОПЕРАЦІЇ "ВІСЛА"

Президент України Віктор Янукович вшанував сотні тисяч українців, депортованих зі своїх земель під час операції польської комуністичної влади "Вісла", і нагадав про історичне примирення.