31 травня 2013
Колонки

Любомир (Гузар): День пам'яті жертв політичних репресій. Утрачена нагода бути разом

На місці поховання десятків тисяч жертв, за яких ми молилися, мені спало на думку: а чи хтось молиться за творців великої трагедії? Чи молиться хтось за тих, хто підписував смертний вирок, хто завдавав смерть, хто її прикривав? Ці злочинці, по суті, більше нещасні, ніж їхні жертви.
Коротко

"Свободівці" проголосували за будівництво біля собору Св. Юра

За надання землі для будівництва офісно-житлового центру у Львові на вул. Озаркевича, 4а поблизу церкви Святого Юра 30 травня проголосувало 48 депутатів Львівської міськради.

"РЕГІОНАЛИ" ХОЧУТЬ ЗМІНИТИ ВІК ЯЛТИ

Керівництво Ялти має намір змінити рік, з якого ведеться літочислення міста, щоб yрахувати середньовічний період історії Ялти - в результаті місто "постарішає" більш ніж на 500 років.

Фінський виробник одягу сплагіатив картину Марії Приймаченко

Фінська компанія Marimekko, яка виробляє одяг і товари для дому, визнала, що один з її фабричних узорів був скопійований із робіт українки Марії Приймаченко. Музей українського народного декоративного мистецтва радиться з юристами, що з цим робити.

На меморіалі загиблим працівникам сталінських спецслужб змінять напис

Депутатська комісія щодо стану пам’яток культурної спадщини на території Рівненщини рекомендувала Рівненській облраді змінити надпис на пам'ятнику на перехресті дороги Рівне-Дубно-Луцьк Дубенського району.

Третьяковська галерея обзаведеться новим комплексом

Московський Комітет з архітектури та містобудування офіційно оголосив конкурс на розробку концепції фасадів нової будівлі музею.

У Полтаві відкрито погруддя Вернадського. ФОТО

У Полтаві відбулося відкриття пам’ятника видатному українському філософу та природознавцю Володимиру Івановичу Вернадському.

Радянський мобільник показали в музеї Владивостока

Музей історії телефонного зв'язку Примор'я після капітальної модернізації відкрився в п'ятницю у Владивостоці в будівлі, де понад 100 років тому почала роботу перша в місті телефонна станція.