31 травня 2018
Тексти

Пірати дніпровських порогів. Річкова війна 1919—1921

Струк задумав новий зухвалий наступ на Київ. Уздовж Дніпра він розмістив три-чотири свої сотні при 8 кулеметах. Маючи зв’язок із димерськими повстанцями, отаман збирався висадити свою піхоту на двох пароплавах у Глібівці поблизу Димера. Щоб надати акції ваги, була пущена чутка, що під ім’ям Струка приховується сам … Симон Петлюра.
Колонки

Володимир Жаботинський: Що таке Шевченко? Курйоз чи вияв життєздатности українства?

Багато хто серед нас і справді вважають Шевченка за філологічний курйоз. Їм це здається дивацтвом, курйозом: людина чудово знала по-російськи, могла писати ті самі вірші "общею" мовою, аж ось тобі — вперлася і писала по-хохлацькому... Шевченко є національний поет, і саме в цьому його сила.
Коротко

Під час розкопок у Грушовичах були виявлені останки, які можуть належати українським підпільникам. ВІДЕО

Надмогильний пам’ятник воякам УПА на кладовищі села Грушовичі у Польщі не був символічним. Щонайменше три людські останки можуть належати українським підпільникам.

У галереї Сенату Бразилії демонстрували виставку про Голодомор

Біля 60 тисяч осіб побачили виставку "Україна. 1932-1933: геноцид голодом", яка експонувалась у Сенаті Бразилії до вшанування 85-х роковин Голодомору.

АНОНС: Презентація книги про українських дисидентів

Півсотні спогадів про дисидентів Василя Стуса, Юрія Литвина, Олексу Тихого, Валерія Марченка, Левка Лук’яненка та інших видатних особистостей містить книга Василя Овсієнка “Світло людей: Мемуари та публіцистика”, яку презентують на Книжковому Арсеналі.

АНОНС: Прес-конференція «Хто похований під зруйнованим пам’ятником УПА в Грушовичах»

У Києві розкажуть про результати розкопок на місці зруйнованого пам’ятника воякам УПА на цвинтарі в селі Грушовичі, поряд із містом Перемишль, Республіка Польща.

У Києві понівечили банер про Степана Бандеру. ФОТО

На Майдані Незалежності невідомі порізали банер із інформацією про лідера Організації українських націоналістів (ОУН) Степана Бандеру.