31 липня 2012
Тексти

Моя асиміляція. Як ставали українцями в УРСР епохи застою

Асиміляційний потенціал України ще діяв навіть за часів Щербицького-Брежнєва. Завдяки цьому потенціалу в деякої частини людей з російськомовних родин і навіть без очевидного українського походження раптом проростало усвідомлення себе українцями.
Коротко

В Австрії знайшли бюстгальтер, якому 600 років. ВІДЕО

В середньовічному австрійському замку знайшли комплекти жіночої білизни, яким майже 600 років. Знахідка перекреслює всю історію моди - досі було прийнято вважати, що бюстгальтер було винайдено наприкінці XIX-го сторіччя.

Екс-модель Владу Прокаєву звільняють з керівництва Лаври

Міністр культури Михайло Кулиняк провів кадрову чистку в Києво-Печерському заповіднику. Зокрема, звільняють заступника директора з міжнародного співробітництва Владу Прокаєву, екс-зірку журналу Playboy. Працівники заповідника також добилися звільнення ще трьох заступників.

ПОМЕРЛА ІРИНА КАЛИНЕЦЬ (оновлено)

31 липня у результаті важкої і тривалої хвороби на 72 році пішла з життя українська поетеса, прозаїк, публіцист, культуролог, літературознавець, громадський діяч, діяч дисидентського руху, правозахисниця Ірина Калинець (Стасів).

Колектив Лаврського заповідника мітингує під Мінкультом

Колектив Києво-Печерського заповідника проводить мітинг під Міністерством культури. Працівники бояться звільнення і зменшення зарплати.