31 грудня 2020
Тексти

Усі загиблі на Донбасі 2020 року: згадаймо їхні імена й обличчя

Добігає кінця 2020-й, такий непростий рік. “Прорвалися” – видихаємо ми. Щоб ми вирішували свої проблеми в тилу, на Донбасі тримають оборону українські військові. І кладуть за нас свої життя. За підрахунками “Новинарні“, у 2020 році внаслідок бойових дій у зоні загинули 56 українських воїнів (55 чоловіків і одна жінка, Клавдія Ситник) – від обстрілів, підривів на мінах, на позиціях і під час бойових виходів.

Чекістський моніторинг: що турбувало харківців наприкінці 1920-го

Подорожі у минуле за маршрутом «мінус сто» — звичайна справа для історичної публіцистики. Та незвичайним був рік, у який ми сьогодні пірнемо: 1920-й став першим в історії Харкова від початку і до кінця радянським.
Коротко

Нардепка Скороход у «георгіївській» сорочці заявила, що боротьба з комунізмом — це «маразм». ВІДЕО

Колишня депутатка фракції «Слуга народу», а нині членкиня групи «За майбутнє» Ганна Скороход в етері телеканалу «НАШ» розкритикувала боротьбу з комунізмом і назвала це маразмом.

У Белграді невідомі загасили «вічний вогонь», запалений Вучичем і Лавровим

У столиці Сербії, Белграді, невідомі загасили «вічний вогонь», який у середині грудня на Кладовищі визволителів запалили президент Сербії Александар Вучич і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Аваков видав книгу про події весни 2014 у Харкові

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав книгу "2014. Миттєвості харківської весни". У ній публікуються спогади харків'ян, фрагменти публікацій із засобів масової інформації та документи тих часів.

Україна просить Сербію надати офіційні дані про вилучену археологічну колекцію – МЗС

Посольство України в Белграді звернулося до Міністерства закордонних справ Сербії з проханням надати офіційні дані про вилучену митниками велику археологічну колекцію.