1 листопада 2018
Тексти

Проти «Орлят». Українські діти-герої Листопадового чину

А що знають українці про дітей-українців, які стали тоді ж в обороні Львова? Юних львів’ян, дітей-галичан, які залишили свої домівки та батьків і пішли із зброєю в руках виборювати незалежність України – від поляків, росіян, румун і угорців?

Оновлена вітчизна повстане з наших трупів - родина Черняхівських

Ми йшли пішки. Несли на плечах вату, бинти, медикаменти. Ночі ми проводили під відкритим небом в лісах, на кладовищах, три рази ми переходили різні фронти, але все-таки дійшли цілими і неушкодженими до армії Петлюри, щоб виконувати свій обов’язок

1 листопада 1918: Великий Листопад

Подія 1 листопада - це діло молоді, діло тих, хто створили Легіон Українських Січових Стрільців, а опісля УГА. Правда, діло підготоване цілим розвитком української Галичини останнього півстоліття. Воно, це молоде покоління, давно вже леліяло в своїм серці 1 листопада, давно плекало самостійницьку думку, готуючись до боротьби за українську державу не на словах, а навсправжки, в кривавому бою.
Коротко

Товариство "Меморіал" відкрило пам’ятник з іменам жертв і виконавців комуністичних репресій

27 жовтня в Москві відкрили Стіну пам’яті на місці масового захоронення жертв розстрілів НКВД СРСР — спецоб’єкті "Комунарка". Виявилося, на інформаційних таблицях поруч з іменами розстріляних вибито також імена їхніх катів, які згодом потрапили під репресії.

Відтепер онлайн невідомі фото Української Галицької Армії

100 років тому вояки Української Галицької армії зробили світлини, які донедавна зберігалися в архіві під грифом «Секретно». Віднині ці фото доступні онлайн.

Кремль наклав на В’ятровича санкції. ДОКУМЕНТ

1 листопада 2018 року прем’єр-міністр РФ Дмітрій Мєдвєдєв підписав постанову уряду про введення спеціальних економічних заходів щодо 322 українських громадян і 68 компаній.

Пам’ятник Леніну на ProZorro продали за 220 тисяч

Бронзовий пам’ятник Володимиру Леніну з Чернігівщини продали через систему публічних закупівель ProZorro за 220 тисяч грн.