2 квітня 2012
Тексти

Війна, що породила "залізну" Тетчер. 30 років битві за Фолкленди

30 років тому почався аргентинсько-британський конфлікт за далекі і не дуже вартісні з економічної точки зору острови. Зате політичні ставки були високими - і аргентинській хунті, і прем'єру Маргарет Тетчер потрібна була перемога, щоб уникнути соціального бунту.
Колонки

Максим Плешко: Про мого прадіда - бунчужного армії УНР

“Скоро будет война и он первым пойдет рубить комунистов”, – переказували сексоти його слова. Я пильно вдивляюсь в обличчя козаків і старшин на фотографії – хто ж із них мій прадід? Хлопець з оселедцем, що стоїть за плечем отамана Божка? Чи юнак за спиною Маковея? Як хочеться не помилитися!
Коротко

В Ужгороді відновлять військове кладовище Першої світової. ФОТО

В Ужгороді було підписано тристоронню угоду між владою міста, чеською стороною та українськими пошуковцями про здійснення масштабного проекту з повного відновлення первинного вигляду військового кладовища часів Першої Світової війни.

Запрошують до підготовки посібників про Другу світову

Всеукраїнська асоціація викладачів історії та суспільних дисциплін "Нова доба" запрошує до співпраці вчителів історії, науковців, які бажають взяти участь у роботі круглого столу про історію Другої світової і подальшої розробки посібників для шкіл і вузів.

У заповіднику "Кам'яна могила" виявлено розтрачу коштів

Співробітники національного історико-археологічного заповідника "Кам'яна могила" (Запорізької області) розтратили 240 тисяч грн бюджетних коштів.

4 квітня відбудеться лекція Скуратівського про Шевченка

В середу відбудеться лекція професора Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, доктора мистецтвознавства, академіка Академії мистецтв України Вадима Скуратівського.