3 квітня 2012
Тексти

Чи вбивав адвокат Медведчук поета Стуса?

4 вересня 1984 року поета Юрія Литвина знайшли з розтятим животом у житловій камері бараку колонії особливо-суворого режиму ВС-389/36 у селі Кучино на Уралі. Бездиханне тіло поета Стуса – у карцері, у цей самий день, роком пізніше. "Серце не витримало, з кожним може бути…" - передають слова табірного гебіста.
Коротко

ТОРІШНІ ПРОВОКАТОРИ ЗНОВУ ПОЇДУТЬ ІЗ ЧЕРВОНИМ ПРАПОРОМ

У Севастополі стартував автопробіг містами України, Росії та Білорусі. 9 травня він має привезти до Москви величезну копію "прапора Перемоги". Серед організаторів - "Русское единство" і Колесніченко. Торік подібний захід закінчився бійками і стріляниною.

Завкафедрою історії Могилянки стала Наталя Шліхта

За рішенням ученої ради НаУКМА головою кафедри історії Могилянки обрано Наталю Шліхту.

Журналу "Перець" - 90 років (МАЛЮНКИ)

Першого квітня найвідоміший сатирично-гумористичний журнал України "Перець" відсвяткував своє 90-річчя. За часів УРСР його наклад сягав три мільйони примірників. "Історична Правда" пропонує згадати, як виглядав колись культовий журнал, що досі видається.

Вдова Хонеккера: "Те, що НДР більше не існує - велика трагедія"

Вдова лідера соціалістичної Німеччини Марґо Хонеккер вважає, що люди, які намагалися подолати Берлінський мур, гинули марно. Вона не висловлює жодного розкаяння, називає пенсію в 1500 євро сміхотворною і впевнена, що одного дня НДР відродиться.

У Києві з'являться вулиці Кавалерідзе і Нарбута

КМДА прийняла рішення про присвоєння назв новим вулицям у Подільському районі Києва: вул. Сергія Данченка, вул. Івана Кавалерідзе, вул. Георгія Нарбута.

Сьогодні - 39 років товарному штрих-коду

Сьогодні світ відзначає день народження штрих-коду.