2 листопада 2011
Тексти

"Олександр Довженко: розсекречені документи спецслужб"

Багато років уславлений митець жив "під ковпаком" комуністичних спецслужб. Він був лояльним радянським громадянином, але тільки особистому щоденнику та дружині він довіряв своє справжнє ставлення до режиму, антиукраїнському в своїй суті.

Як УНР вводила єврочас. У 1918-му годинники переводили на 68 хвилин

"Україна розриває рішуче старі примусові зв'язки з Московщиною, зв'язується тісніше з західною Європою, водночас приймаючи і спільний час, вагу і міру, тому що різниці дуже ускладнюють зносини, торгівлю та подорожі..."
Колонки

Остап Кривдик: "Аеропорт імені Нахтігалю"

У Галичині склався консенсус щодо фігури лідера ОУН. В негалицькій Україні - ні. Нав'язати всім героя не вдасться. Бандера - частина громадянської війни між радянськими і нерадянськими українцями, котрі зараз потребують примирення, а не продовження виснажливого конфлікту 70-річної давнини.
Коротко

Є шанс, що вулицю Червоноармійську в Києві таки перейменують

На сесію Київради 10 листопада 2011 року нарешті винесене питання щодо перейменування вул. Червоноармійської у вул. Велику Васильківську.

Біля Хрещатику на киян досі дивиться Сталін

Громадськість обурена тим, що зі стін історичної будівлі по вул. Заньковецької, 4 на них дивляться Й. Сталін та В. Ленін. Відповідне звернення з вимогою усунути згадані барельєфи надійшло на адресу постійної комісії Київради з питань культури та туризму.

Анонс: ПОДІЛЬСЬКУ АРХЕОЛОГІЧНУ ЕКСПЕДИЦІЮ ПОЗБАВЛЯЮТЬ ДОМУ

Сьогодні відбудеться прес-конференція, присвячена намаганню київської влади позбавити Подільську постійно діючу археологічну експедицію приміщення.

Кримські татари не хочуть у Криму автобусів зі Сталіним

Представники кримськотатарського меджлісу та громадськості Севастополя висловили занепокоєння з приводу можливої появи автобусів із портретами Йосипа Сталіна, що їх планують випустити на вулиці міста невідомі "ентузіасти, об'єднані ідеєю".

В палаці "Україна" реконструюють танці французького кабаре

Театр історичного танцю "Al'entrada" відтворить французьке кабаре XX сторіччя.