2 грудня 2011
Тексти

СРСР проти Польщі. Боротьба за Львів у 1940-их

У березні 1943 р. англійці мали намір подарувати полякам один із своїх крейсерів. Сікорський проголосив, що корабель повинен носити назву "Львів". На таке англійці піти не могли, оскільки передбачали незадоволення Сталіна. В результаті поляки від подарунку відмовилися.

Нацистський злочин з українським акцентом

Тільки в 1969 р. було остаточно з'ясовано імена жертв – вийшло 149: двадцять п’ять Желобковичів, по чотирнадцять – Барановських та Яскевичів, тринадцять – Карабанів, дванадцять – Камінських, одинадцять – Рудаків, по дев’ять – Новицьких і Жидовичів…
Коротко

В Києві з’явився Клуб друзів Музею історії Києва

Про це повідомив член Клубу, голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

В суді перебуває низка справ про позбавлення звання Героя "негромадян"

У Вищому адмінсуді перебуває низка справ про позбавлення звань Героя поета Василя Стуса, пісняра Володимира Івасюка та диригента й керівника Української капели бандуристів ім. Тараса Шевченка у США Григорія Китастого.

Стартував проект з оцифровки всіх газет у Британській бібліотеці

Британська бібліотека спільно з онлайн-видавцем BrightSolid почали оцифровувати архів газет і викладати його в Інтернет.

Радянський Союз напав на Фінляндію. У Твіттері

Наступ радянських військ триває вже другу добу у реальному часі. В ці хвилини фіни відступають - іноді в паніці, адже багато солдатів ніколи не бачили танків. Будинки спалюють або мінують, залишаючи детонатори у дверях чи під сидіннями унітазів. Йдеться про масштабне відтворення Другої Світової війни в інтернеті.