3 січня 2013
Тексти

Старий і новий рік. "Історичні" підсумки і прогнози

Завдяки Верховній Раді нового скликання 2013-ий обіцяє нам подарувати нові політичні скандали на історичну тематику. "Свобода", Колесніченко, Левченко з Донецька і Марков з Одеси - ця вибухова суміш іще спровокує чергові медіа-спектаклі.
Коротко

АРГЕНТИНА ЗНОВУ ВИМАГАЄ ВІД БРИТАНІЇ ФОЛКЛЕНДИ

Президент Аргентини Крістіна Фернандес де Кіршнер направила британському прем'єр-міністрові Девіду Кемерону відкритого листа з закликом почати переговори про повернення Аргентині Фолклендських островів.

Заходи до 75-річчя Василя Стуса. РОЗКЛАД

6 січня поету і політв'язню радянських часів Василеві Стусу виповнилося б 75 років.

У Луганську відкрили музей зі скам'янілою бабкою

У Луганську відкритий геологічний музей, в якому зібрано близько 10 000 експонатів. Це зразки руд, мінералів і гірських порід, які збиралися вченими-геологами Національного університету імені Т.Шевченка з 1950 року.

Філія Лувру відкрилась в шахтарському містечку

Знаменитий паризький Лувр відкрив філію в колишньому шахтарському містечку Ланс на півночі Франції, сподіваючись таким чином принести високе мистецтво в регіон, відомий швидше своїми пролетарськими вподобаннями.

Студенти-історики повстали проти "Молодих регіонів"

Студенти історичного факультету найбільшого вишу Волині – Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки – вимагають прибрати з території факультету громадську приймальню молодіжного крила ПР – "Молодих регіонів".